Over ons

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? 

Over De Vitaliteitsbegeleiders

Over ons

Wij werken aan een Sociaal en Vitaal Den Haag en doen dat via verschillende activiteiten. 

De Vitaliteitsbegeleiders verbinden de mantelzorgers en thuiswonende senioren aan het sociale, educatieve, culturele en sportieve aanbod dat Den Haag rijk is. 

Door het in gesprek gaan met en het luisteren naar de verhalen van de mantelzorgers en senioren gaan de Vitaliteitsbegeleiders op zoek naar de behoefte van de doelgroep. De behoefte vertalen wij naar het warm toeleiden naar lokaal aanbod in Den Haag en als er een hiaat wordt gesignaleerd dit met lokale partners oppakken.

De Vitaliteitsbegeleiders zetten daar mede de Vitaliteitsdagen voor in. Tijdens een vitaliteitsdag staan sport, gezondheid en welzijn centraal. Ouderen kunnen gratis hun gezondheid laten checken door professionals, met onder andere testen voor uithoudingsvermogen, kracht, balans, bloeddruk, cholesterol en geheugen. Ook kunnen de ouderen mee doen aan verschillende beweegworkshops. Op deze dag staat ook het toeleiden naar lokaal aanbod weer centraal.

Mantelzorgers en senioren in beweging brengen op welke manier dan ook. Toeleiden naar een wandelgroep, een koffiemoment of een bingomiddag die lokale aanbieders al aanbieden. Niets nieuws creëren als dat er al is maar het tot een succes maken van dat wat al is. 

Samen met alle partners blijven kijken naar het grote doel: het vitaal maken en houden van de mantelzorgers en senioren en grote problematieken als eenzaamheid aanpakken. Daar streven de Vitaliteitsbegeleiders naar.

Bekijk de video over de Vitaliteitsbegeleiders

Team

Activiteiten kaart

Bent u opzoek naar aanbod wat bij uw wensen past in uw wijk? Bent u opzoek voor aanbod voor uw partner, vrienden of familie? Neem dan gerust eens een kijkje op deze activiteitenkaart. Kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op en wij helpen je verder!